This is the Header Notice module. It can be used for Cookie Law messages or any other text. Can add multiple modules on on any page and they can be individually styled.
Užsakymus pradėsime vykdyti nuo 2019.06.25 Lauksime sugrįžtant
Mes naudojame slapukus, siekdami užtikrinti geriausią įmanomą tinklapio naudojimą vartotojui. Naudodamiesi šiuo tinklapiu, jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau apie tai „Privatumo politika“

Privatumo Politika

Ši privatumo politika (toliau – „Privatumo politika“ arba „Politika“) paaiškina, kaip UAB ,,STARNA“ (toliau – „Bendrovė“, „mes“) renka ir naudoja informaciją Jums naudojantis bet kokiomis mūsų interneto svetainėje www.spaustukai.lt  (toliau – „Svetainė“) siūlomomis paslaugomis arba bet kokiomis kitomis mūsų teikiamomis paslaugomis (toliau – „Paslaugos“).

Bendrovė yra įsipareigojusi savo veikloje atsakingai ir saugiai tvarkyti Jūsų asmens duomenis. Vadovaudamiesi šiuo esminiu principu, mes visada sieksime užtikrinti pakankamą Jūsų duomenų apsaugos lygį bei Jūsų teisių apsaugą. Mes tvarkome Asmens duomenis pagal šią Privatumo politiką, vadovaudamiesi taikomais teisės aktais, įskaitant Bendrąjį duomenų apsaugos reglamentą (2016/679) (toliau – „BDAR“) bei taikomus Lietuvos nacionalinius duomenų apsaugos teisės aktus.


Šioje Politikoje pateikiama nuoroda į „Jūsų Asmens duomenis“ reiškia bet kokią informaciją, iš kurios galima nustatyti Jūsų tapatybę (toliau – „Asmens duomenys“). 


Mes esame Asmens duomenų, patenkančių į šios Politikos taikymo sritį, valdytojai. Mes naudojame Jūsų asmens duomenis vykdydami savo veiklą bei teikdami paslaugas Jums. Mūsų tikslas yra tvarkyti tik tuos Jūsų asmens duomenis, kuriuos Jūs savo noru mums pateikėte prieš tai gavę išsamią informaciją apie duomenų tvarkymo tikslus bei tuos duomenis, kurie yra būtini sutarčių su Jumis vykdymui, teisės aktų reikalavimų įgyvendinimui ir mūsų veiklos vykdymui.


I. ASMENS DUOMENŲ RINKIMAS IR NAUDOJIMAS

1. Asmens duomenys, kuriuos renkame apie jus

Šiame Pareiškime apie privatumą vartojamas terminas „Asmens duomenys“ reiškia su Jumis susijusią ir Jus identifikuoti leidžiančią informaciją, laikomą tiesiogiai arba kartu su kita informacija. Šią informaciją gauname tiesiai iš Jūsų arba iš Atstovų, kurie ją mums pateikia. Galime rinkti toliau nurodytus asmens duomenis:

  • Jūsų vardą, pavardę ir kontaktinius duomenis (pavardė, vardas, kiti vardai, pašto adresas, el. pašto adresas, telefonų numeriai);
  • Informaciją apie pirkinius iš „Spaustukai.lt“ ir informaciją apie jūsų mėgiamus produktus;
  • Komunikavimo su mumis informaciją (pvz., Jūsų el. pašto adresai, laiškai, skambučiai);
  • Informaciją apie tai, kaip naudojate mūsų svetainę;
  • Informaciją apie tai, kaip naudojate mūsų svetainę, įjungus slapukus ar panašias identifikavimo priemones.  

Slapukai - tai nedideli Jūsų naršyklėje kompiuterio kietajame diske saugomi informacijos vienetai. Jie leidžia naršyti mūsų svetainėje ir naudotis funkcijomis, pvz., likti prisijungusiems prie mūsų svetainės. Daugiau informacijos apie tai, kaip naudojame slapukus ir kaip juos galima pašalinti skaitykite „Slapukai (Cookies)“.


Tam tikrais atvejais jau tvarkome Jūsų ankščiau pateiktus asmens duomenis, pvz., jei esate esamas ar buvęs mūsų klientas. Jūsų pateikiamus asmens duomenis mes tvarkysime vadovaudamiesi šia Politika ir mums taikomais teisės aktais. Jūsų asmens duomenys nebus naudojami kitiems tikslams nei numatyta duomenų gavimo metu, nebent tam gautume papildomą Jūsų sutikimą arba toks naudojimas būtų numatytas teisės aktuose.


2. Kodėl mes naudojame surinktus asmens duomenis?

Jūsų asmens duomenis naudojame šiais tikslais:

  • Kad mūsų paslaugų kokybė būtų geresnė, kad įvykdytume savo administracinius tikslus ir apsaugotume savo verslo interesus. Verslo tikslai, kuriais naudosime asmens duomenis yra: apskaita, sąskaitų išrašymas, sauga ir teisiniai tikslai, statistinės ir rinkodaros analizės, sistemų bandymai, priežiūra ir plėtra. Kad įvykdytume teisinius savo įsipareigojimus, pvz., įsipareigojimus tvarkyti mokesčius ir vykdyti auditą, galime naudoti jūsų asmens duomenis. Jei konkrečių teisinių įsipareigojimų nėra, šiuos asmens duomenis naudojame pagrįstiems verslo interesams patenkinti bei tiksliems įrašams vesti bei juos atnaujinti;
  • Kad mūsų prekė tikslingai pasiektų Jūsų nurodytą adresą. Trečiosioms šalims suteiksime statistinę informaciją  apie mūsų vartotojus, tačiau ši informacija nebus naudojama jokiam atskiram vartotojui identifikuoti;
  • Interneto svetainei administruoti;
  • Jūsų naršymo patirčiai gerinti.

Be aiškaus jūsų sutikimo mes neteiksime jūsų asmeninių duomenų jokioms trečiosioms šalims tiesioginės rinkodaros tikslais. Nors asmens duomenis „Spaustukai.lt“ Jūs pateikiate savanoriškai,  jei tam tikros informacijos nepateiksite, mums gali nepavykti įvykdyti kai kurių šiame Pareiškime apie privatumą nurodytų tikslų. Pavyzdžiui,  mums nepavyks Jums išsiųsti produktus, jei nežinosime Jūsų pašto adreso.




II. AUTOMATINIS ASMENS DUOMENŲ RINKIMAS


Tam tikrais atvejais mes arba mūsų pasitelkiami paslaugų teikėjai naudoja slapukus (angl. cookies), tinklo duomenų rinkėjus (angl. web beacons) ir kitas išmaniąsias technologijas tam, kad automatiniu būdu rinktų tam tikrą informaciją apie Jus kai lankotės mūsų tinklalapyje bei rašote mums el. paštu. Šios informacijos rinkimas padeda pritaikyti mūsų interneto tinklalapį Jūsų poreikiams, didinti mūsų informacijos sklaidos žinomumą, efektyvumą ir naudingumą bei organizuoti ir sekti mūsų naudojamų reklamos sprendimų efektyvumą.


1. IP adresai

IP adresas yra skaičius, suteikiamas Jūsų kompiuteriui jungiantis į internetą. Jis leidžia kompiuteriams ir serveriams atpažinti vienas kitą ir dalintis duomenimis. Apsilankius mūsų tinklalapyje, Jūsų IP adresas yra užfiksuojamas ir naudojamas sistemų diagnostikos ir apsaugos tikslais. IP adresas taip pat naudojamas sudarant rodiklius, pagal kuriuos nustatomas interneto tinklalapio lankomumas bei naudingumas.


2. Slapukai (Cookies)

Slapukai paprastai bus išsaugomi Jūsų kompiuteryje arba kitame įrenginyje prie kurio jungiatės į internetą kiekvieną kartą, kai jungiatės prie mūsų tinklalapio. Tai leidžia mums atskirti Jūsų įrenginį iš kitų.

Tam tikrais atvejais aplankius interneto tinklalapį, Jums bus pateiktas informacinis pranešimas su prašymu sutikti dėl slapukų naudojimo. Jei neduosite sutikimo, Jūsų kompiuteris ir kitas įrenginys nebus tikslingai sekamas tiesioginės rinkodaros tikslais. Slapukai būtini tinklalapio funkcionavimui vis tiek bus naudojami siekiant užtikrinti tinkamą mūsų tinklalapio funkcionavimą. Jūsų pasirinkimas dėl slapukų naudojimo yra išsaugomas atskirame slapuke, kurio galiojimo terminas yra 90 dienų. Jei norėsite atsiimti sutikimą, tai galite padaryti išvalydami savo interneto naršyklės slapukus.

Dauguma interneto naršyklių automatiškai priima ir leidžia saugoti slapukus, tačiau Jūs galite pakeisti naršyklės nustatymus ir užblokuoti slapukų naudojimą. Šie parametrai dažniausiai saugomi naršyklės meniu punktuose - Įrankiai arba Nustatymai. Taip pat galite bet kuriuo metu ištrinti visus slapukus ar tam tikrus slapukus pasirinktinai. Jeigu nuspręsite visiškai nepriimti slapukų, Jums gali būti nepasiekiamas visas mūsų tinklalapio funkcionalumas.

Slapukai savaime nepasako mums Jūsų el.p. adreso ar kitaip neleidžia identifikuoti Jūsų asmens. Vertindami tinklalapio veiklą mes naudojame skirtingus identifikatorius, tame tarpe ir IP adresus, bet tik siekdami nustatyti unikalių tinklalapio lankytojų skaičių ir vartotojų geografinį pasiskirstymą, o ne išskirti konkrečius vartotojus.

NARŠYDAMI MŪSŲ TINKLALAPYJE AR PRISIJUNGDAMI PRIE SAVO ASMENINĖS PASKYROS JŪS SUTINKATE, KAD JŪSŲ KOMPIUTERYJE AR KITAME ĮRENGINYJE BŪTŲ IŠSAUGOTI TINKLALAPIUI VEIKTI BŪTINI SLAPUKAI.


3. Tinklo duomenų rinkėjai (Web beacons)

Tinklo duomenų rinkėjas yra nedidelis vaizdo failas interneto tinklalapyje, kuris gali būti naudojamas informacijos apie lankytojo kompiuterį surinkimui, tame tarpe IP adresui, apsilankymo laikui, naršyklės tipui ir to pačio serverio jau ankščiau įrašytiems slapukams nustatyti. Naudodami Tinklo duomenų rinkėjus mes griežtai vadovaujamės teisės aktų reikalavimais.

Mes arba mūsų pasitelkiami paslaugų teikėjai naudos Tinklo duomenų rinkėjus tam, kad užtikrintų tinkamą slapukų valdymą bei nustatytų trečiųjų šalių mums teikiamų paslaugų naudingumą.

Jūs galite apriboti Tinklo duomenų rinkėjų funkcionalumą uždrausdami jų veikimui reikalingų slapukų išsaugojimą. Tokiu atveju Tinklo duomenų rinkėjas vis dar gali užfiksuoti anoniminį apsilankymą iš konkretaus IP adreso, tačiau slapukų informacija nebus saugoma.


4. Vaikų asmens duomenys

Mes suprantame kaip svarbu yra tinkamai apsaugoti vaikų asmens duomenų privatumą. Mūsų interneto tinklalapis bei teikiamos paslaugos nėra pritaikytos vaikams, jaunesniems nei 16 m. Mes niekad tikslingai nerinksime ar nesaugosime informacijos apie vaikus, jaunesnius nei 16 m., nebent šios informacijos reikėtų mūsų paslaugų teikimui Jums.


 III. ASMENS DUOMENŲ PERDAVIMAS TREČIOSIOMS ŠALIMS

Mes nesidaliname Jūsų asmens duomenimis su trečiosiomis šalimis, nebent tai yra būtina siekiant užtikrinti paslaugų Jums teikimą, įgyvendinti Jūsų prašymus, mūsų teisėtus interesus ir verslo poreikius ar to reikalauja specifiniai teisės aktai.

Mūsų paslaugų teikėjai: Mes dalinamės Jūsų asmens duomenimis su trečiosiomis šalimis, kurios teikia mums paslaugas, pvz. mūsų IT priežiūros paslaugų teikėjai, mūsų tinklalapio prieglaudos (angl. hosting) paslaugų teikėjai, mūsų apskaitos paslaugų teikėjais, konsultantais, teisininkais ir kitais prekių bei paslaugų teikėjais. Mes dirbame su šiomis trečiosiomis šalimis ir joms perduodame tvarkyti Jūsų asmens duomenis. Mes minėtoms trečiosioms šalims perduodame Jūsų asmens duomenis tik tuo atveju, jei jos atitinka mūsų taikomus griežtus asmens duomenų tvarkymo ir saugumo reikalavimus. Mes dalinamės Jūsų asmens duomenimis tik ta apimtimi, kuri yra būtina šių trečiųjų šalių paslaugoms suteikti.

Ikiteisminio tyrimo institucijos, teismas ar kita valstybės įgaliota institucija: mes perduosime teismų, ikiteisminio tyrimų institucijų ar kitų įgaliotų institucijų prašomus asmens duomenis kai tai bus būtina mūsų teisinėms pareigoms atlikti ar bus kitas teisės aktuose numatytas duomenų perdavimo pagrindas.

Auditas: mes perduosime asmens duomenis, jei jie bus reikalingi atlikti finansinį, duomenų privatumo ir saugos auditą ar ištirti ir tinkamai reaguoti į skundą ar saugumo grėsmę.

MES NEPERDUODAME JŪSŲ ASMENS DUOMENŲ JOKIOMS TREČIOSIOMS ŠALIMS, KURIOS GALĖTŲ NAUDOTI ŠIUOS DUOMENIS TIESIOGINĖS RINKODAROS TIKSLU.


IV. JŪSŲ (KLIENTŲ) TEISĖS

Jei mes tvarkome Jūsų asmens duomenis, Jūs turite teisę pasinaudoti šiomis teisėmis:

Susipažinimas ir ištaisymas. Jūs turite teisę susipažinti su mūsų tvarkomais Jūsų asmens duomenimis. Siekdami susipažinti su mūsų tvarkomais Jūsų asmens duomenimis, Jūs galite pateikti prašymą mums. Jei įvertinę Jūsų užklausą mes nuspręsime, kad privalome suteikti Jums tokią teisę, informaciją pateiksime nemokamai. Siekdami užtikrinti kitų asmenų teisių apsaugą ir tinkamai atsakyti į Jūsų užklausą, prieš pateikdami atsakymą mes galime paprašyti Jūsų pateikti asmens tapatybę įrodančią informaciją ir kitą informaciją, apie Jūsų santykį su mumis. Jei mūsų tvarkomi Jūsų duomenys yra netikslūs, Jūs turite teisę prašyti patikslinti šiuos duomenis.

Teisė būti pamirštam. Esant tam tikroms duomenų tvarkymo teisės aktuose įvardintoms aplinkybėms (kai asmens duomenys tvarkomi neteisėtai ir kt.), Jūs turite teisę prašyti, kad mes ištrintume Jūsų asmens duomenis. Norėdami pasinaudoti šia teise, prašom pateikti raštišką prašymą mūsų Duomenų apsaugos pareigūnui.

Teisė nesutikti su duomenų tvarkymu. Jūs turite teisę nesutikti, kad mes tvarkytume Jūsų asmens duomenis.

Norėdami pasinaudoti savo teisėmis galite kreiptis į mus el. p. info@starna.ltGavę Jūsų prašymą, vadovaudamiesi taikomais teisės aktais ir profesine praktika mes imsimės visų pagrįstų pastangų padėti įgyvendinti Jūsų teises.


V. DUOMENŲ SAUGUMAS IR VIENTISUMAS

Tvarkydami Jūsų asmens duomenis mes naudojame organizacines ir technines duomenų apsaugos priemones bei procedūras, kuriomis siekiame apsaugoti Jūsų asmens duomenis nuo neteisėto praradimo, netinkamo naudojimo, pakeitimo ar sunaikinimo. Nepaisant visų mūsų dedamų pastangų, atsižvelgti į visas įmanomas grėsmes ir garantuoti absoliučios asmens duomenų saugos nėra įmanoma. Siekiant užtikrinti maksimalią asmens duomenų apsaugą, tvarkant Jūsų asmens duomenis, prieiga prie duomenų yra apribota mūsų darbuotojams vadovaujantis „būtina žinoti“ principu. Duomenis tvarkantys asmenys yra įpareigoti laikytis griežtų asmens duomenų tvarkymo reikalavimų.


VI. NUORODOS Į KITUS TINKLAPIUS

Prašome atsižvelgti į tai, kad mūsų interneto tinklalapyje yra pateikiamos nuorodos į kitus tinklalapius, įskaitant trečiųjų šalių valdomus tinklalapius, kuriems nėra taikoma ši Privatumo Politika ir juose taikomos privatumo nuostatos gali iš esmės skirtis. Mes skatiname Jus peržvelgti kiekvieno tokio tinklalapio privatumo politiką prieš pateikiant bet kokią Jus identifikuojančią informaciją.


VII. ŠIOS POLITIKOS PAKEITIMAI

Mes galime peržiūrėti ir atnaujinti šią Privatumo politiką atsižvelgdami į mūsų asmens duomenų apsaugos priemones. Kiekvieną kartą atlikus Privatumo politikos atnaujinimą, mes atnaujinsime datą nurodytą šalia pavadinimo „UAB „STARNA“  PRIVATUMO POLITIKA”. Apie Jums taikomus Privatumo politikos pokyčius Jūs būsite informuoti tarp Jūsų ir mūsų įprastomis komunikacijos priemonėmis.


VIII. PRIVATUMO POLITIKOS UŽTIKRINIMAS

Mes esame įsipareigoję užtikrinti Jūsų asmens duomenų apsaugą. Jeigu turite klausimų ar pastebėjimų dėl Jūsų asmens duomenų tvarkymo, prašome susisiekti su mumis el. p. info@starna.lt. Šiuo adresu taip pat galite pateikti bet kokias pastabas šiai Privatumo politikai.

Jei Jūsų užklausa yra sudėtinga arba mes tuo metu esame gavę labai didelį užklausų kiekį, apie tai Jus papildomai informavę, galime pratęsti užklausos atsakymo terminą iki dviejų mėnesių nuo užklausos gavimo.

Mes galime priimti Jūsų užklausoje išdėstytas pastabas ir prašymus įgyvendinti Jūsų kaip duomenų subjekto teises arba vadovaudamiesi teisės aktų reikalavimais galime atsisakyti tenkinti Jūsų prašymą. Skundą dėl Jūsų duomenų netinkamo tvarkymo Jūs visada turite teisę pateikti Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.